lördag 3 maj 2014

Toscakaka

TOSCAKAKA

Visa mig den gäst som tackar nej till en bit nybakad toscakaka! Saftig och god med knäckig mandelglasyr blir den säkert allas favorit på kaffebordet.

1 kaka

2 ägg
1½ dl socker
120 g smör eller margarin
1 2/3 dl vetemjöl
smör eller margarin samt
ströbröd till formen

Glasyr:
100 g sötmandel
3/4 dl socker
50 g smör eller margarin
2 msk mjölk
1 msk vetemjöl


Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ned mjölet i smeten och tillsätt matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i ugn vid 175° 25 - 30 minuter.

Skala under tiden mandeln och skär den i strimlor. Blanda socker, matfett, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp och tillsätt mandeln. Ta ut kakan och bred över glasyren. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Glasyren ska då ha knäckliknande färg.


Tid för tillagning: Ca 50 minuter,
varav 35 - 40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar