KRÄMFYLLDA DRÖMMAR
Dessa delikata och lätta småkakor med frisk passionsfruktfyllning är perfekta till förmiddagskaffet eller eftermiddagsteet - eller varför inte tvärtom?
25 st dubbla kakor
3 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
100 g osaltat smör eller margarin
200 g lätt philadelphiaost
2 dl florsocker
Passionsfruktkräm:
50 g lätt Philadelphia
1½ dl florsocker
fruktkött av 1 passionsfrukt
Sätt ugnen på 150°. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
Blanda majsmjöl och vetemjöl. Rör ihop matfett och philadelphiaost med en mixer eller elvisp till en mjuk blandning. Tillsätt florsockret, litet i taget, och blanda sedan ned mjölet. Rulla 50 st teskedsstora klickar av degen och lägg dem på bakplåten. Tryck till varje degboll med baksidan av en mjölad gaffel.
Baka i ugnen tills kakorna precis börjar bli gyllene, ca 15 minuter. Lägg över bakplåtspapperet med kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
Blanda fyllningen väl i en skål. Bred fyllning på en kaka och fäst en annan kaka ovanpå så att de blir dubbla. Fortsätt tills alla kakorna är dubbla. Förvara kakorna i kylskåpet.
Variation: Tillsätt hackad, kanderad ingefära till degen som en delikat variation. Det går också utmärkt att tillsätta passionsfruktfyllningen till degen. Gör i så fall litet större kakor i stället för att göra fyllning till dubbla kakor.
Spritsa degen på bakplåten i stället för att rulla den. Du får då fint formade kakor. Passionsfruktfyllningen kan även användas som en glasering. Fyllningen kan också varieras med t ex kaffe, rivet citronskal eller rivet apelsinskal i stället för passionsfrukt.
Ca 35 minuter att tillaga
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar