VANILJBRÖD MED CITRONSMAK
De här lättbakade småkakorna har en frisk citronsmak. Degen kan rullas ut till längder, skäras i bitar och formas.
Ca 50 kakor
2½ dl socker
100 g smör eller margarin
1 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk mald kanel
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ rivet citronskal
1/4 tsk salt
Kanelsocker:
2 msk socker
1 tsk kanel
Rör socker och matfett poröst i en skål och rör ned ägget. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten så att smeten blir väl blandad. Täck över skålen och låt den stå ca 2 timmar i kylskåp så att smeten blir kall.
Forma smeten till små runda bollar, ca 1½ - 2 cm i diameter. Blanda socker och kanel och rulla bollarna i kanelsockret. Lägg kakorna på smord plåt med ett par cm mellanrum. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter eller tills kakorna fått litet färg.
Låt dem svalna en stund på plåten. Flytta sedan över kakorna till ett bakgaller och låt dem kallna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i kylskåp ca 2 timmar
Tid i ugnen 10 minuter/plåt
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar