tisdag 6 maj 2014

Vaniljbröd med citronsmak

VANILJBRÖD MED CITRONSMAK

De här lättbakade småkakorna har en frisk citronsmak. Degen kan rullas ut till längder, skäras i bitar och formas.

Ca 50 kakor

2½ dl socker
100 g smör eller margarin
1 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk mald kanel
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ rivet citronskal
1/4 tsk salt

Kanelsocker:
2 msk socker
1 tsk kanel


Rör socker och matfett poröst i en skål och rör ned ägget. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten så att smeten blir väl blandad. Täck över skålen och låt den stå ca 2 timmar i kylskåp så att smeten blir kall.

Forma smeten till små runda bollar, ca 1½ - 2 cm i diameter. Blanda socker och kanel och rulla bollarna i kanelsockret. Lägg kakorna på smord plåt med ett par cm mellanrum. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter eller tills kakorna fått litet färg.

Låt dem svalna en stund på plåten. Flytta sedan över kakorna till ett bakgaller och låt dem kallna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i kylskåp ca 2 timmar
Tid i ugnen 10 minuter/plåt


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar