SOMMARRULLTÅRTA
Sommarbäret framför alla andra är jordgubben. Fyll din rulltårta med mosade färska jordgubbar, skär den i skivor, servera och njut av sommaren.
1 rulltårta, 18 - 20 skivor
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
5 dl färska jordgubbar
1 msk socker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd försiktigt ned mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 40 x 30 cm, och grädda kakan i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 8 minuter. Strö socker över kakan och stjälp sedan upp den på smörpapper. Dra bort bakpapperet från kakans undersida.
Mosa jordgubbarna och smaksätt dem med socker. Fördela jordgubbsmoset över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt kakan ligga inrullad i smörpapper tills den ska serveras.
Skär rulltårtan i skivor och servera den.
Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid i ugnen ca 8 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar