SOFIAS HALLONRUTOR
På en mjuk och litet seg chokladbotten ligger en läcker kräm med hallonsmak. Skär kakan i rutor och bjud dem som bakelser, de är utsökt goda.
16 bakelser
300 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin
3 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Hallongrädde:
3 dl hallon, ca 200 g
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
2 dl florsocker
Garnering:
pecan- eller valnötter
Smält choklad och matfett i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned ägg, socker och vaniljsocker i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Häll i smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
Mosa hallonen och vispa grädden tjock. Blanda ned hallon, kesella och florsocker i grädden. Bred grädden över den kalla kakan och skär den i 16 rutor. Garnera ev med färska hallon och servera bakelserna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar