tisdag 6 maj 2014

Ljusa kanelbröd

LJUSA KANELBRÖD

Hela 60 goda kanelbröd får du om du bakar en sats av dessa läckra kakor. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys in dem. Ta sedan fram några i taget.

Ca 60 kakor

225 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
1 msk vispgrädde
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

4 msk florsocker
1 msk malen kanel


Rör matfett och socker poröst i en bunke. Blanda ned äggen ett i taget och tillsätt grädden. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ned mjölblandningen i smeten och rör den smidig. Låt degen stelna i kylskåp ca 1 timme.

Blanda florsocker och kanel på ett fat. Rulla degen till bollar och rulla dem i kanelsockret. Lägg bollarna med ett par cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 200° 7 - 8 minuter. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i kylskåp 1 timme
Tid i ugnen 7 - 8 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar