tisdag 6 maj 2014

Fridas bästa chokladkakor

FRIDAS BÄSTA CHOKLADKAKOR

Riktigt läckra småkakor, knapriga i kanten och litet sega i mitten. Vill du ha hela kakan knaprig gräddar du dem bara några minuter längre.

Ca 48 kakor

100 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
50 g mörk blockchoklad
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
1 dl hackade valnöts-
eller hasselnötskärnor
3/4 dl florsocker


Rör matfett och socker poröst. Rör ned äggen ett i taget. Smält chokladen i vattenbad. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ned choklad, mjölblandning, mjölk och nötter i smeten. Låt smeten stå i kylskåp ca 1 timme.

Rulla matskedsstora bollar av smeten (mjöla ev händerna litet om smeten är kletig). Rulla bollarna i florsocker och lägg dem på smorda plåtar med ett par cm mellanrum. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 - 30 minuter
Tid i kylen ca 1 timme
Tid i ugnen ca 12 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar