måndag 5 maj 2014

Sockerhjärtan

SOCKERHJÄRTAN

Baka sockerhjärtan till din hjärtevän. Söta och goda småbröd med glasyr av florsocker. Garnera till sist med hackad mandel. Vi lovar att kakorna kommer att få en strykande åtgång.

Ca 40 st

100 g smör eller margarin
drygt 1 dl socker
1 ägg
drygt 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin till plåten
2 dl florsocker
några droppar vatten
30 g hackad sötmandel


Smält matfettet i en kastrull och låt det sedan svalna. Rör ned socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Arbeta ihop det hela till en deg och låt den vila minst 30 minuter.

Kavla ut degen till en tunn platta och ta ut kakor med ett mått. Lägg kakorna på smorda plåtar. Grädda kakorna i ugn vid 225° ca 8 minuter eller tills de verkar genomgräddade.

Rör ut florsockret i litet vatten. Bred glasyren på kakorna och strö över hackad mandel.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter, varav
ca 8 minuter i ugnen + tid för degen att
vila.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar