onsdag 7 maj 2014

Snabbgott till kaffet

SNABBGOTT TILL KAFFET

Medan ugnen värms upp vispar man kvickt ihop smeten till de här läckerbitarna. Smakbrytningen mellan apelsin och vanilj är något extra.

Ca 15 dubbla kakor

225 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl nypressad apelsinsaft

Fyllning och garnering:
socker
lättsötat fruktmos


Smält matfettet och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en luftig, pösig smet. Blanda ned det smälta avsvalnade matfettet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten omväxlande med apelsinsaften och bred ut smeten i långpannan.

Grädda kakan 6 - 8 minuter i 250° tills kakan höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på papperet och kallna. Dela den sedan i två halvor. Bred den osockrade halvan med lättsötat fruktmos och lägg den andra halvan över. Skär kakan i fyrkantiga bitar.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter
varav 6 - 8 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar