torsdag 8 maj 2014

Skurna citronbröd

SKURNA CITRONBRÖD

Goda småbröd som är enkla att göra. Kakorna får en frisk och syrlig smak av både saft och skal av citron.

48 kakor

200 g smör eller margarin
knappt 2½ dl socker
3 äggulor
skal och saft av 1 citron
4½ dl vetemjöl

Tips:
Lägg kakorna på kalla bakplåtar
så håller de formen bättre.


Rör matfettet mjukt. Rör i sockret och rör smeten porös. Tillsätt äggulor, citronskal, citronsaft och vetemjöl. Rör tills allt är blandat. Rulla ut degen till två längder, ca 3 - 4 cm i diameter. Vira in dem i smörpapper eller folie och lägg dem i kylskåp eller i frysen så att de stelnar.

Skär längderna i 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på smord plåt med litet mellanrum emellan. Grädda i mitten av ugnen i 200° 12 - 14 minuter eller tills kakorna har blivit litet bruna i kanterna.

Låt kakorna svalna på bakgaller.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i kylen ½ - 1 timme
Tid i ugnen 12 minuter/plåt


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar