tisdag 6 maj 2014

Sagokakor

SAGOKAKOR

Cornflakes gör de här kakorna festligt krispiga och en klick smält choklad ovanpå gör dem dekorativa.

Ca 40 st

225 g smör eller margarin
1½ dl farin
1½ dl socker
2 ägg
5½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 dl cornflakes

Garnering:
150 g vit choklad


Rör matfett, farin och socker poröst. Blanda ned äggen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ned mjölblandning och cornflakes i smeten. Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200° 10 - 12 minuter eller tills de är bakade. Låt kakorna kallna på galler.

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad på svag värme. Lägg en klick av den smälta chokladen på varje kaka och låt den stelna. Servera kakorna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar