ANNORLUNDA JORDGUBBSTÅRTA
Denna tårta är en variant av cheesecake, en välkänd läckerhet. Garnera den med jordgubbar eller någon annan färsk frukt, t ex kiwi.
1 tårta, 10 - 12 bitar
2½ dl gräddmjölk
60 g smör eller margarin
4 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ krm salt
Fyllning (cream cheese-kräm):
Vispa 450 g rumstempererad Philadelphiaost
smidigt. Vispa i drygt 1 dl florsocker och 5 dl
vispad grädde och vispa tills smeten är lätt och
porös.
1 l färska, skivade jordgubbar
Koka upp gräddmjölken och tillsätt matfettet. Låt blandningen svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ned det i äggsmeten. Tillsätt gräddmjölken och rör om. Häll smeten i en smord, bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 175° 55 - 60 minuter eller tills kakan är färdig.
Dela kakan i 3 bottnar. Bred drygt hälften av krämen på bottnarna. Lägg på jordgubbarna, men spara några till garnering. Bred resten av krämen över och runt om tårtan. Garnera med resten av jordgubbarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 40 minuter
Tid i ugnen 55 - 60 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar