torsdag 1 maj 2014

Saftig chokladkaka

SAFTIG CHOKLADKAKA

En härlig, saftig, mjuk kaka med ren och fin smak av choklad. Den blir vacker när den dekoreras med vindruvor. Njut den till en kopp starkt kaffe.

1 kaka, ca 16 skivor

100 g blockchoklad
150 g philadelphiaost
100 g smör eller margarin
1½ dl socker
1½ dl farin
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Garnering:
florsocker
blå vindruvor

Tips:
Byt ut vindruvorna mot jordgubbar,
hallon eller andra bär.


Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Rör ost och matfett mjukt och smidigt. Blanda ned socker, farin och vaniljsocker. Rör smeten porös. Blanda ned ägg och smält choklad i smeten.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke i en bunke och rör sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord, bröad ringform, ca 1½ l. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter.

Låt kakan svalna i formen 10 - 15 minuter. Stjälp därefter upp kakan på bakgaller och låt den kallna. Sikta över florsocker och garnera med halverade vindruvor.


15 minuter att förbereda
50 minuter i ugnen


Från Lätt & Läckert





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar