SAFTIG CHOKLADKAKA
En härlig, saftig, mjuk kaka med ren och fin smak av choklad. Den blir vacker när den dekoreras med vindruvor. Njut den till en kopp starkt kaffe.
1 kaka, ca 16 skivor
100 g blockchoklad
150 g philadelphiaost
100 g smör eller margarin
1½ dl socker
1½ dl farin
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Garnering:
florsocker
blå vindruvor
Tips:
Byt ut vindruvorna mot jordgubbar,
hallon eller andra bär.
Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Rör ost och matfett mjukt och smidigt. Blanda ned socker, farin och vaniljsocker. Rör smeten porös. Blanda ned ägg och smält choklad i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke i en bunke och rör sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord, bröad ringform, ca 1½ l. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter.
Låt kakan svalna i formen 10 - 15 minuter. Stjälp därefter upp kakan på bakgaller och låt den kallna. Sikta över florsocker och garnera med halverade vindruvor.
15 minuter att förbereda
50 minuter i ugnen
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar