torsdag 1 maj 2014

Havremuffins med banan

HAVREMUFFINS MED BANAN

Muffins med havre- och banansmak är gott tilltugg till en kopp kaffe eller varför inte servera dem som mellanmål med ett glas mjölk?

20 muffins

60 g mjukt smör eller margarin
1 dl farin
1 dl socker
2 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk malen kryddpeppar
1 tsk vaniljsocker
1 - 2 medelstora bananer

Tips:
Som variation kan du byta ut bananerna
mot 1 - 2 dl konserverad fruktcocktail
eller persikobitar.


Rör ihop matfett, farin och socker. Blanda ned äggen, ett i taget, och mjölken. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, kryddpeppar och vaniljsocker i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten.

Mosa bananerna och blanda ned i smeten. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 20 minuter. Lägg över muffinsen på bakgaller och låt dem svalna.


20 minuter att förbereda
20 minuter i ugnen


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar