HAVREMUFFINS MED BANAN
Muffins med havre- och banansmak är gott tilltugg till en kopp kaffe eller varför inte servera dem som mellanmål med ett glas mjölk?
20 muffins
60 g mjukt smör eller margarin
1 dl farin
1 dl socker
2 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk malen kryddpeppar
1 tsk vaniljsocker
1 - 2 medelstora bananer
Tips:
Som variation kan du byta ut bananerna
mot 1 - 2 dl konserverad fruktcocktail
eller persikobitar.
Rör ihop matfett, farin och socker. Blanda ned äggen, ett i taget, och mjölken. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, kryddpeppar och vaniljsocker i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten.
Mosa bananerna och blanda ned i smeten. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 20 minuter. Lägg över muffinsen på bakgaller och låt dem svalna.
20 minuter att förbereda
20 minuter i ugnen
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar