torsdag 1 maj 2014

Mjuka chokladkakor

MJUKA CHOKLADKAKOR

Dessa småkakor är verkligen lättbakade. Med hackade chokladbitar i smeten blir de extra goda.

48 kakor

225 g smör eller margarin
2½ dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl mjölk
125 - 150 g blockchoklad


Rör matfett och farin poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Hacka chokladen och blanda ned den. Låt degen vila 1 - 2 timmar i kylskåp.

Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, med ett par cm mellanrum, på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 8 - 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i kylen 1 - 2 timmar
Tid i ugnen 8 - 10 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar