torsdag 8 maj 2014

Nötchokladbröd

NÖTCHOKLADBRÖD

Med godsaker som hackad choklad, mandel och kokosflingor i smeten smakar de här kakorna naturligtvis förträffligt.

Ca 48 kakor

225 g smör eller margarin
1½ dl socker
1½ dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
200 g ljus eller vit blockchoklad
1 dl skållad mandel eller jordnötter
1 dl kokosflingor


Rör matfett, socker och farin poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ned det i smeten. Hacka chokladen och mandeln eller nötterna. Blanda ned choklad, mandel och kokosflingor.

Klicka ut smeten med ett par cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 - 200° 10 - 12 minuter eller tills de är gräddade. Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter/plåt


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar