onsdag 7 maj 2014

Mazariner med apelsinsmak

MAZARINER MED APELSINSMAK

Mazariner brukar höra till favoriterna på kaffebordet. Verkligt goda blir de om man smaksätter fyllningen med apelsinjuice och rivet apelsinskal.

Ca 25 mazariner

4½ - 5 dl vetemjöl
½ dl socker
200 g smör eller margarin
1 ägg
smör eller margarin till formarna

Fyllning:
300 g mandelmassa
2 ägg
rivet skal av ½ apelsin
2 msk outspädd apelsinjuice

Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten


Blanda mjöl och socker på bakbordet eller i en skål. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme. Dela degen i fem delar och rulla ut varje del till en längd. Dela sedan varje längd i ytterligare fem degbitar. Tryck ut varje degbit i var sin smord mazarinform.

Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Tillsätt ägg, apelsinskal och -juice. Rör ordentligt. Fördela fyllningen i de degklädda formarna och grädda mazarinerna i ugn vid 200° ca 20 minuter. Låt dem kallna.

Rör ut florsockret med vattnet litet i taget. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna.


Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav ca
20 minuter i ugnen + ca 1 timme för degen
att vila.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar