MAZARINER MED APELSINSMAK
Mazariner brukar höra till favoriterna på kaffebordet. Verkligt goda blir de om man smaksätter fyllningen med apelsinjuice och rivet apelsinskal.
Ca 25 mazariner
4½ - 5 dl vetemjöl
½ dl socker
200 g smör eller margarin
1 ägg
smör eller margarin till formarna
Fyllning:
300 g mandelmassa
2 ägg
rivet skal av ½ apelsin
2 msk outspädd apelsinjuice
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten
Blanda mjöl och socker på bakbordet eller i en skål. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme. Dela degen i fem delar och rulla ut varje del till en längd. Dela sedan varje längd i ytterligare fem degbitar. Tryck ut varje degbit i var sin smord mazarinform.
Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Tillsätt ägg, apelsinskal och -juice. Rör ordentligt. Fördela fyllningen i de degklädda formarna och grädda mazarinerna i ugn vid 200° ca 20 minuter. Låt dem kallna.
Rör ut florsockret med vattnet litet i taget. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna.
Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav ca
20 minuter i ugnen + ca 1 timme för degen
att vila.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar