FILMJÖLKSVÅFFLOR
Våfflor är gott till både efterrätt och till kaffet. Dessa våfflor får en litet annorlunda smak av filmjölk och kornmjöl. De blir bäst om smeten får stå och svälla en stund innan den gräddas.
10 - 12 laggar
5 dl filmjölk
2½ dl kornmjöl
knappt 1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
1 msk socker
2 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Sylt och gräddfil.
Blanda filmjölk, kornmjöl, vetemjöl och salt till en jämn smet. Rör ned ägg och socker och låt smeten stå och svälla ca 30 minuter.
Hetta upp våffeljärnet och smält litet matfett i det. Grädda våfflorna lagom bruna och frasiga. Servera dem så nygräddade som möjligt.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ ca 30 minuter för smeten att svälla.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar