LÅNGPANNEKAKA MED ANANAS
När man har bjudning för många kan det ibland vara svårt att hitta på lämpliga rätter. Här är ett utmärkt förslag på en efterrättskaka, som kan tillagas i långpanna.
1 kaka
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde + 1 dl mjölk
(eller enbart mjölk)
75 g smält smör eller margarin
½ msk smör eller margarin
till formen
3 msk farin
12 skivor ananas
Gott att äta till:
Lättvispad grädde.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ned mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt grädde, mjölk och smält matfett och blanda försiktigt samman smeten.
Smörj en långpanna med matfett och strö över farin. Lägg på de väl avrunna ananasskivorna och häll över sockerkakssmeten. Grädda i ugn vid 175° ca 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär den i rutor.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 30 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar