måndag 5 maj 2014

Ambrosiakaka

AMBROSIAKAKA

En smått klassisk kaka, uppskattad av såväl gammal som ung. Lätt och luftig och med frisk apelsinsmak, som gör sig särskilt bra tillsammans med en kopp starkt kaffe.

1 kaka

150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
smör eller margarin samt
ströbröd till formen
2 dl florsocker
2 msk apelsinsaft
syltat apelsinskal

Tips:
Ambrosiakakan blir en god och saftig
tårta om man före glaseringen skär den
i två bottnar och breder vanilj- eller
citronkräm emellan.


Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt matfettet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt rivet apelsinskal. Häll smeten i en smord och bröad form, rymd ca 2 l, och grädda i ugn vid 175° 40 - 45 minuter. Låt kakan kallna.

Blanda florsocker och apelsinsaft till glasyren. Bred glasyren över kakan och garnera med hackat, syltat apelsinskal.


Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav 40 - 45 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar