AMBROSIAKAKA
En smått klassisk kaka, uppskattad av såväl gammal som ung. Lätt och luftig och med frisk apelsinsmak, som gör sig särskilt bra tillsammans med en kopp starkt kaffe.
1 kaka
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
smör eller margarin samt
ströbröd till formen
2 dl florsocker
2 msk apelsinsaft
syltat apelsinskal
Tips:
Ambrosiakakan blir en god och saftig
tårta om man före glaseringen skär den
i två bottnar och breder vanilj- eller
citronkräm emellan.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt matfettet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt rivet apelsinskal. Häll smeten i en smord och bröad form, rymd ca 2 l, och grädda i ugn vid 175° 40 - 45 minuter. Låt kakan kallna.
Blanda florsocker och apelsinsaft till glasyren. Bred glasyren över kakan och garnera med hackat, syltat apelsinskal.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav 40 - 45 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar