LAGGBULLAR
Att baka på spisen är en bra idé när man snabbt vill ha något gott till kaffet. De här bullarna gräddas i plättlagg. Med sylt och vispad grädde blir de riktigt festliga.
Ca 25 st
2 ägg
½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
ev litet socker
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken.
Smörj en plättlagg och värm den. Häll i litet smet och grädda bullarna på svag värme. Vänd dem när de fått vacker färg. Smörj laggen lätt mellan varje gräddning. Strö ev litet socker på varje bulle och servera dem ljumma.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar