torsdag 8 maj 2014

Knapriga apelsinkakor

KNAPRIGA APELSINKAKOR

Knapriga, skurna småkakor som smakar gott av havre och apelsin. De är enkla att göra eftersom de varken ska formas eller kavlas.

60 kakor

225 g smör eller margarin
5 dl socker
2 ägg
rivet skal av 2 apelsiner
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
7½ dl havregryn
2 msk pressad apelsinsaft


Rör smör och socker poröst. Blanda ned ägg och apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och havregryn och rör ned det i smeten tillsammans med apelsinsaften. Klicka ut smeten på smord plåt med ca 3 cm mellanrum.

Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt kakorna vila ett par minuter på plåten innan de flyttas över på galler för att svalna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen 12 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar