KNAPRIGA APELSINKAKOR
Knapriga, skurna småkakor som smakar gott av havre och apelsin. De är enkla att göra eftersom de varken ska formas eller kavlas.
60 kakor
225 g smör eller margarin
5 dl socker
2 ägg
rivet skal av 2 apelsiner
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
7½ dl havregryn
2 msk pressad apelsinsaft
Rör smör och socker poröst. Blanda ned ägg och apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och havregryn och rör ned det i smeten tillsammans med apelsinsaften. Klicka ut smeten på smord plåt med ca 3 cm mellanrum.
Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt kakorna vila ett par minuter på plåten innan de flyttas över på galler för att svalna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen 12 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar