KESOBULLAR
Visst är det härligt att sätta tänderna i nybakade, grova och matiga bullar? De här bullarna smaksätts med fänkål och blir fina i konsistensen med hjälp av keso.
20 bullar
50 g jäst
5 dl vatten
250 g keso
2 tsk salt
1 msk socker
1 - 1½ msk stött fänkål
ca 12 dl grovt matbrödsmjöl
ägg till pensling
Smula ned jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen med litet av vattnet och tillsätt sedan resten av vattnet. Blanda ned keso, salt, socker och fänkål. Tillsätt mjölet litet i sänder. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk 3+0 - 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och dela därefter varje del i 10 bitar. Forma runda eller ovala bullar av degen. Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa övertäckta 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225° ca 10 minuter. Lägg bullarna på galler och låt dem svalna under bakduk.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Jästid 1 - 1 1/4 timme
Tid i ugnen 10 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar