måndag 5 maj 2014

Frestande körsbärstårta

FRESTANDE KÖRSBÄRSTÅRTA

Nötbotten med vaniljkräm, körsbär och gelé blir garanterat en favorittårta. Med en klick vispad grädde blir den extra festlig.

1 tårta, 10 - 12 bitar

3 äggulor
3 msk varmt vatten
1 dl socker
3 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
200 g malda hasselnötter
3 dl färdig vaniljkräm
2 - 3 dl körsbär, färska
eller konserverade
1 - 1½ dl vinbärsgelé


Vispa äggulor, varmt vatten och socker pösigt. Vispa äggvitor och vaniljsocker styvt. Blanda ned äggvitorna i äggulesmeten och rör ned de malda nötterna. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ l. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° 20 - 25 minuter eller tills den är gräddad. Låt kakan kallna på galler.

Tillaga vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen och lägg den på kakan. Kärna ur körsbären. Låt konserverade bär rinna av väl. Lägg dem på kakan. Smält geléet på svag värme i en kastrull. Låt den stelna något och skeda den sedan över körsbären.

Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat och servera den sedan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar