HAVREKAKOR MED CHOKLAD
Havrekakorna gör du snabbt och lätt av ingredienser som vanligtvis finns hemma.
36 kakor
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ krm salt
2½ dl farin
4 dl havregryn
1 dl hackade valnötter
eller hasselnötter
1 dl grovhackad blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
½ dl vatten
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, farin, havregryn, nötter, choklad och vaniljsocker i en skål. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en smet. Klicka ut smeten på smord plåt med ca 5 cm mellanrum, eftersom kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter/plåt eller tills kakorna är gyllenbruna.
Låt kakorna svalna någon minut, lossa dem och lägg dem på bakgaller att kallna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 10 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar