söndag 4 maj 2014

Hastbullar med russin

HASTBULLAR MED RUSSIN

Vill du baka något gott bröd snabbt, har du funnit receptet du söker. Bullarna är förstås godast nygräddade, men kan med fördel återuppvärmas.

16 hastbullar

4½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl socker
75 g smör eller margarin
1 dl russin
1 dl gräddfil
3 msk mjölk

Till pensling:
1 - 2 msk smält smör eller margarin
eller uppvispat ägg

Tips:
Om du använder kylskåpskallt matfett
blir bullarna lättare och luftigare. Arbeta
inte degen för mycket, då kan bullarna
bli sega i konsistensen.


Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Dela matfettet i bitar och finfördela det i mjölblandningen med en gaffel. Blanda ned russin och gräddfil och rör sedan ned mjölken. Arbeta ihop degen. Tillsätt ev litet vetemjöl om degen är kladdig.

Platta eller kavla ut degen med mjölad kavel till en 1½ cm tjock platta. Ta ut rundlar, ca 5 cm i diameter, med ett mått eller ett glas. Samla ihop överbliven deg, kavla ut den igen och ta ut fler rundlar. Lägg dem på smord plåt och pensla med matfett eller ägg.

Grädda i mitten av ugnen i 225° ca 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg. Servera bullarna nygräddade.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar