FILMJÖLKSKAKA
God, lättgjord och hållbar är denna kryddiga fruktkaka. Baka gärna flera kakor på en gång och frys in. Använd i så fall avlånga formar, så ryms tre i ugnen på samma gång. Man kan också baka i långpanna, skära upp i lagom bitar och frysa in.
1 kaka
3 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 dl socker
1 dl sirap
½ tsk nejlika
½ tsk ingefära
1 tsk kanel
100 g smält smör eller margarin
6 dl vetemjöl
½ dl russin
½ dl grovhackade röda cocktailkörsbär
smör eller margarin samt
ströbröd till formen
Blanda hastigt ihop alla ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i ugn vid 175° ca 1 timme. Pröva med en sticka om kakan är färdig och lätt lossnar från kanten.
Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
Tid för tillagning: Ca 1 timme och 10 minuter
varav ca 1 timme i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar