FESTRULLE MED KANELSMAK
Baka denna kryddrulltårta med en läcker, krämig och välkryddad fyllning när du är sugen på något gott. Kanel och ingefära ger rulltårtan en speciell smak.
1 rulltårta, 12 - 14 bitar
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk muskot
Fyllning:
200 g philadelphiaost
50 g mjukt smör eller margarin
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och muskot i en skål. Rör försiktigt ned det i äggsmeten så att allt blandas. Häll smeten på ett bakplåtspapper eller väl smort smörgåspapper i en långpanna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 225° 4 - 5 minuter eller tills den fått litet färg och är genomgräddad. Strö litet socker över kakan och stjälp upp den på ett smörgåspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på och låt den kallna.
Rör osten och matfettet mjukt till fyllningen. Blanda i florsocker och vaniljsocker och rör det poröst. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop den. Skär kakan i skivor till serveringen. Förvara den svalt.
Tid för tillagning:
Förberedelse 35 minuter
Tid i ugnen 5 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar