CITRUSKAKA
Här är en mjuk kaka med frisk smak av apelsin och citron både i smeten och i glasyren. Tänk på att kakan ska vara helt kall innan den glaseras.
1 kaka i en 1½-litersform
200 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och saft av ½ apelsin
och ½ citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin samt
skorpmjöl eller vetemjöl
till formen
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
1 msk pressad apelsin
2 - 3 msk hackat, syltat apelsinskal
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under omrörning och därefter rivet fruktskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
Häll den i väl smord och bröad form och grädda kakan i 175° ca 45 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och därefter kallna helt innan den glaseras. Sikta florsockret och rör ut det med fruktsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och garnera med hackat, syltat apelsinskal.
Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav
ca 45 minuter i ugnen + tid för kakan
att kallna.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar