söndag 4 maj 2014

Djungelbröd

DJUNGELBRÖD

Ingredienserna till den här kakan tar inte lång stund att röra ihop. Skär kakan i rutor och du har snabbt 20 st goda munsbitar.

Ca 20 kakor

1½ dl jordnötter, osaltade
225 g mjukt smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
200 g mörk blockchoklad

Tips:
Det går bra att använda salta jordnötter
när man ska baka de här kakorna om man
först sköljer bort saltet.


Lägg nötterna i en mixer eller matberedare och finfördela dem eller hacka dem fint. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda ned nötter, mjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter eller tills den är gräddad. Hacka chokladen och fördela den på den varma kakan. Ställ in kakan ett par minuter i ugnen och låt chokladen smälta. Bred ut den så att den täcker hela kakan. Låt chokladen stelna.

Skär kakan i 20 rutor och servera den.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar