BANANA SPLIT PAJ
Överraska med en läcker efterrätt. Vad sägs om paj fylld med glass, bananer, grädde och choklad?
1 paj, 6 portioner
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
Fyllning:
½ l vaniljglass
3 bananer i skivor
1½ dl vispad grädde
chokladsås
3 msk rostade kokosflingor
Hacka samman mjöl, socker och matfett till en grynig massa och arbeta sedan snabbt ihop det till en deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirkel, litet större än pajformen, eller tryck ut degen direkt i formen. Nagga botten med en gaffel.
Grädda i 175° ugn ca 15 minuter eller tills pajen fått gyllengul färg. Låt den svalna.
Fyll pajskalet med glass, bananskivor och vispad grädde. Ringla över chokladsås och strö på kokosflingor.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar