LOTTAS KAKOR
Spröda småkakor med fin smak av citron passar bra till sommarens saftkalas i trädgården. De är hållbara, men bör helst förvaras svalt och mörkt.
Ca 40 st
175 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 ägg
4 dl vetemjöl
rivet skal av ½ citron
Bryn matfettet. Låt det svalna något. Tillsätt socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör smeten porös. Tillsätt ägget och rör ned mjöl och citronskal. Arbeta snabbt samman det hela till en deg och rulla ut den till två längder.
Skär varje längd i 20 små bitar. Rulla dessa till kulor. Lägg dem efter hand på bakpappersklädda plåtar och platta ut dem något. Grädda kakorna i ugn vid 175° 10 - 15 minuter eller tills de fått vacker färg och är genomgräddade.
Låt dem svalna på plåt, men lossa dem först med en kniv.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter,
varav 10 - 15 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar