VITA KLADDKAKERUTOR
20 bitar
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
100 g vit choklad
100 g frysta blåbär
Garnering:
200 g färskost
1 dl florsocker
blåbär
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Rör i mjölk och grovt hackad choklad. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 30 x 20 cm.
Strö över blåbär och grädda 30 minuter. Låt kallna och skär i små rutor. Rör ihop färskost och florsocker och spritsa på rutorna. Garnera med blåbär och citronmeliss.
Foto: Olof Abrahamsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar