torsdag 17 september 2020

Vita kladdkakerutor

VITA KLADDKAKERUTOR

20 bitar

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
100 g vit choklad
100 g frysta blåbär

Garnering:
200 g färskost
1 dl florsocker
blåbär
citronmeliss


Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Rör i mjölk och grovt hackad choklad. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 30 x 20 cm. 

Strö över blåbär och grädda 30 minuter. Låt kallna och skär i små rutor. Rör ihop färskost och florsocker och spritsa på rutorna. Garnera med blåbär och citronmeliss.




Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar