PÄRONÄPPELKAKA MED CHOKLADGRÄDDE
Päron och äpplen smakar alldeles utmärkt tillsammans, inte minst i denna ljuvliga dessertkaka. Smaken på grädden som serveras till väljer du själv - punsch, kanel eller citron. Vi valde mintchoklad.
Ca 6 portioner
2 päron
2 äpplen
2 ägg
1 dl socker
2 dl crème fraîche
½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
30 g pinjekärnor
2 dl vispgrädde
3 bitar mintchoklad, t ex After Eight
punsch, kanel eller citron efter smak
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten tillsammans med crème fraîche. Rör till en jämn smet.
Skala, kärna ur och skär ca 1 cm tjocka klyftor från varje frukt. Lägg klyftorna i smord eldfast form. Bred smeten över frukten. Strö på pinjekärnorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
Vispa grädden. Hacka chokladen. Rör ned den eller någon av de andra smaktillsatserna. Bjud kakan ljummen tillsammans med den smaksatta grädden. Garnera ev kakan med litet citronmeliss eller myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar