CHOKLADMOUSSETÅRTA
8 - 10 bitar
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
Mousse:
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
5 äggulor
4 dl vispgrädde
Garnering:
bär
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smör, mjöl och kakao och häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan 20 minuter och låt sedan kallna. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
Vispa upp gulorna i en stor skål och vispa grädden i en annan. Rör försiktigt ned chokladen i äggulorna och rör snabbt i en klick grädde. Vänd ned resten av grädden och blanda till en slät smet. Häll i formen och låt stå kallt 4 timmar för att stelna.
Skär tårtan i fina bitar och garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar