JORDGUBBSTÅRTA MED FLÄDERFROMAGE
10 bitar
1 tårtbotten, färdigköpt eller hemgjord
Fläderfromage:
5 gelatinblad
1 dl koncentrerad flädersaft
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk socker
Fyllning:
3/4 l jordgubbar
½ dl koncentrerad flädersaft
Garnering:
4½ dl vispgrädde
jordgubbar
Fläderfromage:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm ½ dl av saften i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i saften. Tillsätt resten av saften och låt svalna.
Vispa grädden i en skål. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Tillsätt gelatinet i en fin stråle under omrörning till äggsmeten. Vänd ned grädden. Låt fromagen stelna i kylen till bredbar konsistens.
Fyllning:
Skiva jordgubbarna. Dela kakan i tre bottnar. Pensla bottnarna med saft. Lägg ett lager jordgubbar på den understa bottnen. Täck med fromage. Lägg på den andra bottnen. Upprepa fyllningen. Avsluta med den tredje bottnen. Plasta in och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar så att fromagen stelnar. Bred vispad grädde runt tårtan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar