CUPCAKESMUNKAR MED ÄPPLE OCH KANEL
Mumsiga som munkar men utan besvär med het fritering. De här sockrade cupcakesen äts varma och smakar ljuvligt.
24 st
250 g rumsvarmt smör
2 3/4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk mjölk
1 äpple
2 msk socker
1 tsk kanel
Garnering:
1 dl socker
1 msk kanel
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker vitt och luftigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget tills de är helt blandade med smörblandningen. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ned i smeten. Tillsätt mjölk och vispa smeten 1 minut. Smörj ett muffinsbleck och lägg en klick smet i varje fördjupning.
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda med socker och kanel. Lägg en sked äppeltärningar i varje form. Fyll på med smet tills de är fyllda till lite mer än hälften. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Ta upp varje muffins och vänd runt väl i sockerblandningen medan de är varma. Servera direkt eller spara dem i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar