lördag 19 september 2020

Plommonmazariner

PLOMMONMAZARINER

16 st

3 dl vetemjöl
125 g smör
½ dl socker

Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g smör
3 bittermandlar
3 ägg
2 msk vetemjöl
6 - 8 plommon

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad. Ta upp degen på mjölat bord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter. Lägg över på en plåt och förgrädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Fyllning:
Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Fördela fyllningen i formarna. 

Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ned dem i fyllningen. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker vid servering.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar