BANANMUFFINS MED GRÄDDTOPPING
12 st
12 medelstora muffinsformar
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
4 bananer
3 dl Vetemjöl Special
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
75 g grovkrossade valnötskärnor
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl mild yoghurt
Garnering:
2 dl vispgrädde
12 jordgubbar
2 kiwifrukter
Sätt ugnen på 175°.
Vispa rumstempererat smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i sänder. Skala och mosa bananerna och rör ned dem i smeten. Blanda Vetemjöl Special, vetemjöl, vaniljsocker, valnötskärnor, bakpulver och salt i en skål och rör ned i smeten tillsammans med mild yoghurt.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. Vid servering, ta loss muffinsen ur formarna och toppa med vispad spritsad grädde och garnera med en jordgubbe och ett par skivor skalad kiwi.
Foto: Karin Mönefors
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar