RABARBERCOBBLER
4 portioner
600 g rabarber
25 g smör
½ dl rörsocker
Deg:
100 g smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Servering:
vaniljsås
Sätt ugnen på 175°.
Ansa och skiva rabarbern och stek den hastigt i en stekpanna med smör och socker. Lägg rabarbern i en stor ugnsfast form eller i fyra ugnsfasta portionsformar.
Deg:
Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda om. Rör i grädde och ägg.
Fördela degen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar