JORDGUBBSKAKA
8 - 10 bitar
150 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Topping:
2 dl crème fraîche
3 ägg
½ dl socker
100 g jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och de båda mjölsorterna blandat med bakpulver. Bred ut smeten med hjälp av baksidan av en sked i en smord form med löstagbar kant. Grädda 15 minuter.
Blanda crème fraîche, ägg och socker. Fördela försiktigt på kakan och strö över skivade jordgubbar. Grädda kakan ytterligare 30 - 40 minuter. Täck med folie om den blir för mörk.
Servera med vispad grädde och gärna några extra jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar