KAFFEKAKA
10 bitar
200 g smör
2 1/4 dl socker
3 ägg
2 dl hasselnötter
75 g mörk choklad
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk punsch
eller pressad apelsinsaft
Glasyr:
1½ dl florsocker
1½ tsk vatten
Sätt ugnen på 175°.
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Hacka nötterna fint. Hacka chokladen litet grövre. Blanda nötter, choklad, mjöl och bakpulver och rör ned i smeten tillsammans med punschen.
Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme och låt svalna.
Glasyr:
Rör ihop florsocker och vatten och lägg i en plastpåse. Klipp ett litet hål och ringla glasyren över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar