onsdag 16 september 2020

Päronmuffins

PÄRONMUFFINS

12 st

2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 1/4 dl filmjölk
2 päron

Topping:
75 g smör eller margarin
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl havregryn


Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ned i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned tillsammans med filmjölk. Fördela smeten i muffinsformar.

Skala, kärna ur och tärna päronen. Fördela ovanpå smeten.

Topping:
Blanda smält smör, socker, vaniljsocker och havregryn och fördela ovanpå päronen. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar