söndag 20 september 2020

Äppelkaka med crunch

ÄPPELKAKA MED CRUNCH

1 kaka

50 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ dl fruktmüsli eller
krispiga flingor
1 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk farinsocker

Servering:
vaniljsås


Sätt ugnen på 180°.

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, müsli och bakpulver och blanda ned i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter. 

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö över litet müsli. Hyvla litet smör över äpplena och strö över farinsocker. Grädda nederst i ugnen ca 30 minuter. 

Servera med vaniljsås.



Foto: Katarina Danielsson, IBL Vision

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar