CHOKLAD- OCH PÄRONTÅRTA
En lättlagad dessert för alla som gillar choklad.
10 - 12 bitar
150 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
1 burk konserverade päron, 230 g
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 askar philadelphiaost med chokladsmak
Garnering:
riven choklad
Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i 1½ dl av lagen från de konserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt och färskost med chokladsmak och blanda till en slät smet.
Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ned i grädden. Rör ned päronspadet i grädden. Häll blandningen i formen. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.
Garnera med riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar