tisdag 15 september 2020

Muffins med vit choklad och hallon

MUFFINS MED VIT CHOKLAD OCH HALLON

12 st

1 dl socker
100 g smör
½ msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl gräddfil
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
150 g vit choklad
12 stora hallon


Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör, vaniljsocker och 1 dl socker mjukt. Tillsätt äggen genom att röra ned ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke. Blanda ned det i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt hälften till smeten. 

Fördela smeten i muffinsformar. Stoppa ned ett hallon i varje form och toppa med resterande hackad choklad. Grädda ca 25 minuter. Gör stickkontroll och se så att muffinsen är torra inuti.



Foto: Carin Pålsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar