torsdag 17 september 2020

Mandelbakelse

MANDELBAKELSE

6 st

2 äggvitor
1 dl socker
50 g mandel, skållad
1½ msk mandellikör, Amaretto

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 msk mandellikör
50 g mandelsplitter
20 g mörk choklad
mynta eller citronmeliss


Sätt ugnen på 175°.

Vispa äggvitor och socker i en bunke till en marängsmet. Mal mandeln på mandelkvarn och vänd ned i marängsmeten. Smörj 6 mazarinformar och fördela smeten i dem. Grädda på en plåt i mitten av ugnen ca 20 minuter. Skeda mandellikör över kakorna och låt dem kallna.

Vispa grädden och smaksätt ev med mandellikör. Rosta mandelsplitter i en torr varm stekpanna under omrörning. Låt det svalna på en tallrik. Riv chokladen på ett rivjärn.

Spritsa en klick mandelgrädde på kakorna. Strö över mandelsplitter och riven choklad och toppa med mynta eller citronmeliss.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar