MANGOTÅRTA MED JORDGUBBAR
8 - 10 bitar
150 g digestivekex
100 g smör eller margarin
2 msk socker
3 gelatinblad
400 g fryst, tinad mango
½ dl socker
3 dl vispgrädde
200 g färskost
½ dl gräddfil
Garnering:
jordgubbar
mango
Sätt ugnen på 175°.
Krossa kexen till smulor, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulor och socker. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar botten. Grädda 5 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Mixa mango och socker till en puré. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta tillsammans med ½ dl av mangopurén i en kastrull. Rör i resten av mangon.
Vispa grädden. Vispa i färskost och gräddfil och vänd ned mangopurén. Häll i formen och låt stå kallt minst 3 timmar. Garnera med jordgubbar och mangoklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar