lördag 19 september 2020

Lingonpaj med mandelmaräng

LINGONPAJ MED MANDELMARÄNG

10 bitar

Mördeg:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl florsocker
125 g smör
1 ägg

Mandelmaräng:
5 äggvitor, ca 2 dl
2½ dl socker
2 dl mandelmjöl
1 msk mandellikör eller
4 - 5 droppar bittermandelarom
5 dl lingon

Garnering:
lingon


Sätt ugnen på 175°.

Mördeg:
Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.Tillsätt ägget och kör tills en smidig degboll blandas. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter, plasta och låt stå kallt ca 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

Mandelmaräng:
Vispa äggvitor och socker till en blank och seg maräng i en ren skål. Vänd ned mjöl, likör och lingon.

Häll marängen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar