GODASTE BLÅBÄRSBULLARNA
12 st
25 g jäst
75 g smör eller margarin
2½ dl mjölk
½ dl socker
½ tsk salt
6½ dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1½ dl blåbär
1 msk socker
1 msk majsstärkelse
Pensling:
ägg
Sätt ugnen på 250°.
Smula ned jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den. Dela degen i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta 20 minuter.
Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker. Blanda blåbären med socker och majsstärkelse. Gör en fördjupning i varje bulle och klicka i smörfyllning och blåbär. Låt bullarna jäsa 10 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar